Kom deg igjennom pandemien

Det er ikke til å komme unna at koronaviruset har stukket kjepper i hjulene for live underholdning og sosialisering. Likevel har vi nok av underholdning til at vi kan komme oss igjennom kjedelige stunder med isolasjon og karantene. Visst har deler av kulturlivet midlertidig stoppet, og vi har ikke kunnet dra på festivaler og konserter. Da er det fint at vi har internett, strømmetjenester og artister som spiller digitalfestivaler.

Å sitte hjemme og strømme en konsert mens den foregår live, er selvfølgelig ikke helt det samme som å være fysisk til stede. Minneverdig kan det dog være, riktignok på en helt annen måte. Når sosial distansering er største prioritet, skal vi være glade for at vi lever på denne siden av 2000-tallet. Det er ikke mange år siden en epidemi av typen vi står overfor nå ville lammet oss langt kraftigere.

Verdsette underholdning

Strømmetjenester har ikke eksistert lenge, selv om det muligens hadde vært mulig å få med seg enkelte konserter på TV (gitt at TV-kanalene ville valgt å spille akkurat det DU ønsket det). For de fleste av oss er en eller annen form for underholdning en helt essensiell del av livet, og vi er lite tilbøyelige til å la et virus knekke oss. Forhåpentligvis tar vi lærdom av pandemien og lærer oss å sette pris på den underholdningen vi har, slik at vi ikke tar den for gitt.

Når viruset en dag er helt borte og vi alle kan gå 100 % tilbake til våre normale liv, vil vi kanskje i større grad enn tidligere sette pris på å kunne feste på klubber og headbange på konserter. Underholdning på nett er på mange måter fremtiden, men det vil aldri for fullt erstatte det å kunne være ute sammen med andre for å nyte underholdningen utelivet har å by på.